Trauma

Fo38552396_mlbie

Als je last hebt van een fobie vermijd je koste wat het kost datgene waar je bang voor bent. Je bent je er pijnlijk van bewust dat de angst niet in verhouding staat tot de werkelijke dreiging van de situatie. Dat geeft een gevoel van schaamte waardoor het soms te lastig wordt om erover te praten.

Misschien ben je nu op een punt gekomen dat je er genoeg van hebt om bepaalde situaties te vermijden. En wil je er vanaf. Weer vrij zijn. Dat kan al heel snel met NLP technieken.
Geruststellend om te weten: ik zal geen spin op je arm zetten, je niet in een vliegtuig zetten, je niet op een uitlaatveldje vol honden zetten. Kortom: ik zal je niet fysiek blootstellen aan datgene waar jij bang voor bent.

 

Trauma

Door een plotselinge, schokkende gebeurtenis kan je emotioneel beschadigd raken en een trauma opdoen. Ik hoor van cliënten vaak dat ze wel weten dat ze nergens meer bang voor hoeven te zijn maar dat dat niet zo voelt. Integendeel. Het trauma beheerst hun leven.

Het nare gevoel dat het op de een of andere manier aan jezelf ligt dat je er ver na de gebeurtenis nog steeds last hebt, komt er nog is bovenop.

Ik heb goed nieuws: het ligt niet aan jou.

Het enige wat er namelijk is gebeurd, is dat je door het trauma onbewust bepaald gedrag hebt aangeleerd waar je last van bent blijven houden.

Je bent schrikachtiger dan eerst, je hebt regelmatig negatieve gedachten, je slaapt slechter. Dit zijn allemaal symptomen van onbewuste processen die jou beperken om het trauma werkelijk achter je te laten.
Door het trauma verkeer je in een min of meer permanente angsttoestand. Jouw hersenen reageren alsof er nog steeds reëel gevaar is.

Het is niet nodig om je nog langer door die ene gebeurtenis te laten beïnvloeden.

Met eenvoudige technieken uit de NLP kan de emotionele beschadiging van een trauma en een fobie snel tot het verleden behoort. Vaak is een sessie zelfs al voldoende. In dit artikel kun je er meer over lezen: Snelle fobiebehandeling

Ben je geïnteresseerd en wil je graag weten of dit iets voor jou is?

Neem contact met mij op